Game Crashed before entering an guardian raid

Hey good night guys!

A few moments ago, while entering the first guardian raid, I got a error and crashed my game. I will post the screenshot of the error that it gave.

Now it gives me this error: Server: authentication failed. Please Try again. [10010]

Thanks guys!

Hello, @Kishio.

Thank you for bringing out what is happening with your game, let’s try some troubleshooting steps that may help you to solve this inconvenient.

Please verify the integrity of game with the

Steam integrity check.

Update your video and windows drivers.

Check for Windows updates

To determine which video card you have:
Press Windows + R, type “dxdiag” into the Run window, and then press Enter.
Click the Display tab and you can see information about your video card under the Device section.

AMD
AMD Support.

Intel
Intel Support.

Nvidia
Nvidia Support.

Repair Easy Anti cheat

Repair, Reinstall, Update, or Verify EAC
To repair Easy Anti-Cheat:

  1. Open the Lost Ark Application in your Steam library.
  2. Open Settings, select Manage, and then Browse Local Files.
  3. Open the EasyAntiCheat folder.
  4. Launch the EasyAntiCheat_Setup.exe file as administrator, and run it.
  5. Select Repair.

Troubleshoot the Firewall:

Try adding Windows firewall exceptions manually:

  1. Press Windows + R, type “firewall.cpl” into the Run window, and then press Enter.
  2. Click Allow an app or feature through Windows Firewall and then click Change settings.
  3. Look for the game in the list of allowed apps and features. If it’s present, make sure it’s checked, and that both the Private and Public columns have a check mark. If the game is missing from the list, you must add it.
  4. Click Allow another app…, locate and select LostArkLauncher.exe, and then click Add.
  5. Once you’ve done that, make sure that New World has check marks under both the Private and Public columns.

-Restarting your computer and launch the game again

If you have any other concern please don’t hesitate to let me know

Cheers!!

pastedImage (3)

Thanks @Muzz ! Those solutions really helped alot! Did the integrity check + Graphics update and it solved it! Sorry for the late reply!

1 Like

Yw @Kishio

Have a nice day!!

pastedImage (3)